"Стаа ли"?
Следното:
Нали знаеш че ще пътувам скоро пак.
Искам да занеса на една приятелка в България хубава, качествена риба. Или да купя там ако има такива пресни, ще се информирам, но не вярвам. От тук става, ще ми я опаковат както му е реда в лед и докато стигна до там ще държи. А самолетчето е само за няколко часа там. Така както пристигат тук пресните от Халите на Париж, а там от Средиземноморието или от Бретания без прекъсване на ледената верига. Става, убедиха ме.
Много съм запалена, Гетс, много ми е важно:))) Щото се скарахме по телефона, та да види тя, на какво му се казва риба извън България:)) Щото за тях е рибата от токсичното им Черно Море или другите им тинясали води най-най-по, както и българките били най-красивите и интелигентни жени на света, ама и чесън не могат да си дигнат, нали ги знаеш:)
Чопнах си клипчето от теб, не се сърдиш нали, пасва просто:) Щото тя е една Пепа, ама карай, не исках да й пускам клипа ти с Пепа Секса:)
От теб си искам рецептата обаче, Команданте на Кухнята, и предложение за сорта на Рибата.
Нещо готино, качествено, не такива Боклуци които грискат българите, те не знаят май що е това риба.
Беше писал нещо в "Летиция" с едно такова страхотно рибоческо дзверилище, помниш ли, много ме впечатли. Абе, и друга риба да е, но някаква КАЧЕСТВЕНА, не това което те си мислят че е страхотна риба, нали ги знаеш какви Кулинарни Шарани са:))) И какво качество на продуктите имат, те не познават нищо друго, бе.
Избери ти една, аз нищо не разбирам от риби, нали знаеш. Знам да я ям само и коя ми е вкусна:)
За 4-5 (с мен) човеци, Гетс, нещо по-голямо.
Идеята ми е, тя да може да си чете тук рецептата като й занеса рибата, разбираш ли.
А тя може да готви за разлика от мен:) по твоето виждане, де. Можеш и да ми я напишеш на лист, но не е същото, сигурна съм. Ти ги можеш тези неща по-добре от мен, много готино обясняваш - затова рецепта тук моля.
Разбираш ли, ти съветваш мен при пазаруването, а на нея пускаш рецептата за точно тази риба.
Много ми се иска Гетсби, става ли, направи ми услугата, а! Не казвай сега, каква детинска идея било това, моля те!!!
Ти обичаш да пишеш такива неща, нали:)
И, което е така гот при теб - с готини картинки илюстрираш, а те приказват повече от 1000 думи, нали.
Много ще те обичам тогава, Омбре, ако става да те, повече от това сега, де.
Цунки и гушки:)
++++++
ПП: Четеш ли Патко надменна, не знаеш какво те очаква, идвам, скоро!!!
Рибока и аз идваме, летиме, да те видим тогава каква загубена Гъска си в кухнята!!
Вход
Latest topics
» 4 - 5 години вече съм в планината ...
by lumixx Today at 8:50
» Je n'attendais que toi
by jumbles Нед 13 Авг - 19:36
» Гетсби, жив ли си?
by lumixx Сря 6 Юни - 10:10
» fly away
by lumixx Сря 6 Юни - 9:54
» а Деннис бяга от татко си гол
by Gatsby Вто 30 Авг - 16:55
» Аз
by Gatsby Вто 30 Авг - 11:40
» за Женските Дупета, Джумблес
by Gatsby Съб 27 Авг - 15:49
» Германската Жена (за Джумблес)
by Gatsby Съб 27 Авг - 13:24
» това в Бъгария ли е?
by Gatsby Чет 25 Авг - 15:44
» За Гетсби:))
by Gatsby Сря 24 Авг - 13:56
» Аз
by жабок Вто 23 Авг - 18:06
» абей начи:)))
by Gatsby Вто 23 Авг - 13:42
» Германската Болшевишка, Октобърска Революция, бе момко:))
by Gatsby Пет 19 Авг - 13:17
» Гяурката - последния ник на Гетсби
by Gatsby Сря 17 Авг - 18:58
» на калпавите ракети и космоса им е крив
by Gatsby Нед 14 Авг - 13:29
» Джихад Made in Germany, Османска Гяурке
by Gatsby Чет 11 Авг - 17:29
» Street Food в Германия, Гетсби!
by Gatsby Сря 10 Авг - 12:42
» Гетсби или който и да е от тук навъртащите се
by Gatsby Вто 2 Авг - 20:56
» Учени: Само сексът с вещици ще спаси мъжете от изчезване
by Gatsby Пон 1 Авг - 16:49
» "дoядe ми сe Bouillabaise сeгa"
by Gatsby Нед 31 Юли - 17:06
» Spiegel International
by Gatsby Чет 28 Юли - 17:20
» Елита на правовата държава България!
by Gatsby Чет 28 Юли - 16:51
» френска музика е Булшит, Мадам Гяурска:)
by Gatsby Вто 26 Юли - 13:33
» няма пък:)))
by жабок Вто 26 Юли - 12:45
» Аз ...
by Gatsby Съб 23 Юли - 20:30
» Простаците откриха Jürgen Habermas, Гетс:)))))
by Gatsby Нед 17 Юли - 14:24
» Brexit, Мадам Гяурска, значи разпадане на Великобритания
by Gatsby Чет 14 Юли - 16:08
» искаш да знаеш, как направи Бавария* от селцето Атина град, Гяурич?
by Gatsby Съб 9 Юли - 14:00
» Двойно Гражданство за Младите Британци
by Gatsby Чет 7 Юли - 10:19
» връща се преди малко Летиция от джогинга й и ми вика
by Gatsby Сря 22 Юни - 13:02
» А,
by Gatsby Нед 19 Юни - 14:58
» Гетсби, видяхта
by Gatsby Нед 19 Юни - 12:57
» шшшт
by Gatsby Нед 19 Юни - 12:54
» Голямите разбирачи от темите на Киро:)))
by Гяурката Пет 17 Юни - 14:59
» гърдичкитe
by Gatsby Сря 15 Юни - 13:29
» шшшт
by Gatsby Пет 10 Юни - 15:48
» И щото днес им било ден на хлапетата
by Gatsby Вто 7 Юни - 16:16
» таткови цунки за Кракерчeто Dennis:))
by Gatsby Вто 7 Юни - 15:55
» нямам проблем
by Gatsby Вто 7 Юни - 14:38
» имам проблем,
by Gatsby Пон 6 Юни - 15:13
» Защо еснафа Гетсби
by jumbles Вто 31 Май - 17:51
» или иначе казано:
by jumbles Вто 31 Май - 17:40
» за специалните неща ...
by Gatsby Пон 30 Май - 16:07
» докосвай Гетсби, докосвай
by Gatsby Съб 28 Май - 16:19
» Ти си баннат от поколението "40-50", бе Гетс
by Gatsby Чет 26 Май - 19:52
» дъщеря ми получи днес Първия си Мензис
by Gatsby Чет 26 Май - 18:52
» :))))))
by Gatsby Съб 21 Май - 21:24
» и щото ми липсва
by Gatsby Чет 19 Май - 23:35
» малеее, кво намерих, егаси...нали казваш да се кефя на миналото си
by Gatsby Нед 15 Май - 17:25
» не ми се вярваше, ама факт
by Gatsby Нед 15 Май - 15:34
» Твоя Любимец, Гетсби
by Gatsby Съб 14 Май - 13:02
» а глей ги кви са готини, бе Гетс
by Gatsby Пет 13 Май - 18:03
» ок, малката
by jumbles Пет 13 Май - 16:52
» и дивите сърца не могат да бъдат опитомени
by Gatsby Пет 13 Май - 15:38
» Кой е този, Гетсби?
by Gatsby Пон 9 Май - 16:44
» :))))))))
by Gatsby Съб 7 Май - 10:24
» Ти си бил Координатор на Международен Научен Тим за Чернобил, Гетсби
by Gatsby Сря 27 Апр - 0:39
» хе, глейте кво отрких сега аз, откривача голем, понеже..
by Gatsby Пон 18 Апр - 14:18
» "Отечество любезно...
by Gatsby Пет 15 Апр - 18:15
» Te четат и Кант, бе Гетсбииии!
by Gatsby Сря 6 Апр - 20:27
» Водата, Гяурич
by Gatsby Чет 24 Мар - 20:14
» Zen-Buddhism за Гетсби:))))
by Гяурката Съб 12 Мар - 18:49
» А гледай ги тези лингвистични патртиотки, бве Гетс!
by Gatsby Съб 27 Фев - 12:04
» Кое изнасилване, бе пич?
by Gatsby Вто 16 Фев - 20:14
» Летиция се опитва да се прави на "Патриотка" сега, бе Гяурич:))
by Лeтиция Чет 11 Фев - 16:33
» Преклонена глава сабя не сече:)))
by Gatsby Вто 9 Фев - 14:23
» хубо, секо чудо за три дни, Гяурич
by Gatsby Нед 24 Яну - 18:41
» hi, "Хaйдълбърг-Keнeф-Koнтрoл"
by Gatsby Вто 19 Яну - 18:45
» Вицове (и тука, де:), не такива просташко-дебелашки като на Филипчо:))
by Gatsby Нед 17 Яну - 20:54
» Старците на Гетсби
by Gatsby Пон 11 Яну - 1:02
» Твоята приятелка:)))
by Gatsby Пет 8 Яну - 14:54
» на Kоледният Пазар
by Gatsby Нед 27 Дек - 21:21
» Коледно за Летиция, с ного любов, понеже
by jumbles Съб 26 Дек - 15:46
» Още български, археологични "новини":))))
by Гяурката Пет 25 Дек - 18:01
» ленивата Анаконда слушаща на хубавото име "Летиция"
by Gatsby Вто 22 Дек - 0:02
» а къде искаш да караме тази година ски, Летиция?
by Gatsby Чет 10 Дек - 20:40
» :))) ше ма уморите:))))
by Гяурката Нед 22 Ное - 14:48
» Хитлер-Путин-Пакт, по желание на мадам Гяурска
by Гяурката Нед 22 Ное - 12:24
» Слава Богу, че Dennis е ОК, Гетсби
by Gatsby Пет 20 Ное - 11:30
» и защото
by jumbles Нед 15 Ное - 21:28
» Извинявай Гетс, ама не се въздържах (:
by Гяурката Нед 8 Ное - 18:08
» Музика за Гетсби, да има какво да си слуша докато пише
by Gatsby Пет 30 Окт - 12:22
» селянинъt - Лицемерите и Гетсби
by Gatsby Пет 30 Окт - 12:12
» Казармата правила от мъжлета, "мъже", Геtсби:)
by Gatsby Пет 23 Окт - 11:41
» Имаш право, Гетс, Бозата не може без клуб "40-50":))
by Gatsby Пон 19 Окт - 17:18
» Ако искаш ми отговарай, Гетс:)
by Gatsby Сря 30 Сеп - 18:31
» зa внучетата нa Лeтиция: "Началото"
by Gatsby Сря 30 Сеп - 18:00
» А на нас ни се получи ей тази световна литература, Гетс
by Gatsby Сря 30 Сеп - 17:58
» ........................
by Gatsby Сря 30 Сеп - 17:56
» Гетсби на Границата
by Gatsby Сря 30 Сеп - 17:53
by lumixx Today at 8:50
» Je n'attendais que toi
by jumbles Нед 13 Авг - 19:36
» Гетсби, жив ли си?
by lumixx Сря 6 Юни - 10:10
» fly away
by lumixx Сря 6 Юни - 9:54
» а Деннис бяга от татко си гол
by Gatsby Вто 30 Авг - 16:55
» Аз
by Gatsby Вто 30 Авг - 11:40
» за Женските Дупета, Джумблес
by Gatsby Съб 27 Авг - 15:49
» Германската Жена (за Джумблес)
by Gatsby Съб 27 Авг - 13:24
» това в Бъгария ли е?
by Gatsby Чет 25 Авг - 15:44
» За Гетсби:))
by Gatsby Сря 24 Авг - 13:56
» Аз
by жабок Вто 23 Авг - 18:06
» абей начи:)))
by Gatsby Вто 23 Авг - 13:42
» Германската Болшевишка, Октобърска Революция, бе момко:))
by Gatsby Пет 19 Авг - 13:17
» Гяурката - последния ник на Гетсби
by Gatsby Сря 17 Авг - 18:58
» на калпавите ракети и космоса им е крив
by Gatsby Нед 14 Авг - 13:29
» Джихад Made in Germany, Османска Гяурке
by Gatsby Чет 11 Авг - 17:29
» Street Food в Германия, Гетсби!
by Gatsby Сря 10 Авг - 12:42
» Гетсби или който и да е от тук навъртащите се
by Gatsby Вто 2 Авг - 20:56
» Учени: Само сексът с вещици ще спаси мъжете от изчезване
by Gatsby Пон 1 Авг - 16:49
» "дoядe ми сe Bouillabaise сeгa"
by Gatsby Нед 31 Юли - 17:06
» Spiegel International
by Gatsby Чет 28 Юли - 17:20
» Елита на правовата държава България!
by Gatsby Чет 28 Юли - 16:51
» френска музика е Булшит, Мадам Гяурска:)
by Gatsby Вто 26 Юли - 13:33
» няма пък:)))
by жабок Вто 26 Юли - 12:45
» Аз ...
by Gatsby Съб 23 Юли - 20:30
» Простаците откриха Jürgen Habermas, Гетс:)))))
by Gatsby Нед 17 Юли - 14:24
» Brexit, Мадам Гяурска, значи разпадане на Великобритания
by Gatsby Чет 14 Юли - 16:08
» искаш да знаеш, как направи Бавария* от селцето Атина град, Гяурич?
by Gatsby Съб 9 Юли - 14:00
» Двойно Гражданство за Младите Британци
by Gatsby Чет 7 Юли - 10:19
» връща се преди малко Летиция от джогинга й и ми вика
by Gatsby Сря 22 Юни - 13:02
» А,
by Gatsby Нед 19 Юни - 14:58
» Гетсби, видяхта
by Gatsby Нед 19 Юни - 12:57
» шшшт
by Gatsby Нед 19 Юни - 12:54
» Голямите разбирачи от темите на Киро:)))
by Гяурката Пет 17 Юни - 14:59
» гърдичкитe
by Gatsby Сря 15 Юни - 13:29
» шшшт
by Gatsby Пет 10 Юни - 15:48
» И щото днес им било ден на хлапетата
by Gatsby Вто 7 Юни - 16:16
» таткови цунки за Кракерчeто Dennis:))
by Gatsby Вто 7 Юни - 15:55
» нямам проблем
by Gatsby Вто 7 Юни - 14:38
» имам проблем,
by Gatsby Пон 6 Юни - 15:13
» Защо еснафа Гетсби
by jumbles Вто 31 Май - 17:51
» или иначе казано:
by jumbles Вто 31 Май - 17:40
» за специалните неща ...
by Gatsby Пон 30 Май - 16:07
» докосвай Гетсби, докосвай
by Gatsby Съб 28 Май - 16:19
» Ти си баннат от поколението "40-50", бе Гетс
by Gatsby Чет 26 Май - 19:52
» дъщеря ми получи днес Първия си Мензис
by Gatsby Чет 26 Май - 18:52
» :))))))
by Gatsby Съб 21 Май - 21:24
» и щото ми липсва
by Gatsby Чет 19 Май - 23:35
» малеее, кво намерих, егаси...нали казваш да се кефя на миналото си
by Gatsby Нед 15 Май - 17:25
» не ми се вярваше, ама факт
by Gatsby Нед 15 Май - 15:34
» Твоя Любимец, Гетсби
by Gatsby Съб 14 Май - 13:02
» а глей ги кви са готини, бе Гетс
by Gatsby Пет 13 Май - 18:03
» ок, малката
by jumbles Пет 13 Май - 16:52
» и дивите сърца не могат да бъдат опитомени
by Gatsby Пет 13 Май - 15:38
» Кой е този, Гетсби?
by Gatsby Пон 9 Май - 16:44
» :))))))))
by Gatsby Съб 7 Май - 10:24
» Ти си бил Координатор на Международен Научен Тим за Чернобил, Гетсби
by Gatsby Сря 27 Апр - 0:39
» хе, глейте кво отрких сега аз, откривача голем, понеже..
by Gatsby Пон 18 Апр - 14:18
» "Отечество любезно...
by Gatsby Пет 15 Апр - 18:15
» Te четат и Кант, бе Гетсбииии!
by Gatsby Сря 6 Апр - 20:27
» Водата, Гяурич
by Gatsby Чет 24 Мар - 20:14
» Zen-Buddhism за Гетсби:))))
by Гяурката Съб 12 Мар - 18:49
» А гледай ги тези лингвистични патртиотки, бве Гетс!
by Gatsby Съб 27 Фев - 12:04
» Кое изнасилване, бе пич?
by Gatsby Вто 16 Фев - 20:14
» Летиция се опитва да се прави на "Патриотка" сега, бе Гяурич:))
by Лeтиция Чет 11 Фев - 16:33
» Преклонена глава сабя не сече:)))
by Gatsby Вто 9 Фев - 14:23
» хубо, секо чудо за три дни, Гяурич
by Gatsby Нед 24 Яну - 18:41
» hi, "Хaйдълбърг-Keнeф-Koнтрoл"
by Gatsby Вто 19 Яну - 18:45
» Вицове (и тука, де:), не такива просташко-дебелашки като на Филипчо:))
by Gatsby Нед 17 Яну - 20:54
» Старците на Гетсби
by Gatsby Пон 11 Яну - 1:02
» Твоята приятелка:)))
by Gatsby Пет 8 Яну - 14:54
» на Kоледният Пазар
by Gatsby Нед 27 Дек - 21:21
» Коледно за Летиция, с ного любов, понеже
by jumbles Съб 26 Дек - 15:46
» Още български, археологични "новини":))))
by Гяурката Пет 25 Дек - 18:01
» ленивата Анаконда слушаща на хубавото име "Летиция"
by Gatsby Вто 22 Дек - 0:02
» а къде искаш да караме тази година ски, Летиция?
by Gatsby Чет 10 Дек - 20:40
» :))) ше ма уморите:))))
by Гяурката Нед 22 Ное - 14:48
» Хитлер-Путин-Пакт, по желание на мадам Гяурска
by Гяурката Нед 22 Ное - 12:24
» Слава Богу, че Dennis е ОК, Гетсби
by Gatsby Пет 20 Ное - 11:30
» и защото
by jumbles Нед 15 Ное - 21:28
» Извинявай Гетс, ама не се въздържах (:
by Гяурката Нед 8 Ное - 18:08
» Музика за Гетсби, да има какво да си слуша докато пише
by Gatsby Пет 30 Окт - 12:22
» селянинъt - Лицемерите и Гетсби
by Gatsby Пет 30 Окт - 12:12
» Казармата правила от мъжлета, "мъже", Геtсби:)
by Gatsby Пет 23 Окт - 11:41
» Имаш право, Гетс, Бозата не може без клуб "40-50":))
by Gatsby Пон 19 Окт - 17:18
» Ако искаш ми отговарай, Гетс:)
by Gatsby Сря 30 Сеп - 18:31
» зa внучетата нa Лeтиция: "Началото"
by Gatsby Сря 30 Сеп - 18:00
» А на нас ни се получи ей тази световна литература, Гетс
by Gatsby Сря 30 Сеп - 17:58
» ........................
by Gatsby Сря 30 Сеп - 17:56
» Гетсби на Границата
by Gatsby Сря 30 Сеп - 17:53
Рибоческа Рецепта искам, Гетс!
Гяурката- Преводачката на Метресата на Гетсби
- за секс мисли на ден, пъти : 671
Красавица/Красавец : 124
Местожителство : Хайделберг
Брой мнения : 441
Join date : 01.06.2013
това ли имаш предвид, Гяурич?
https://gatsby.forumieren.com/t557-topic
La Baudroie, Гяурски:)
на немски: Seeteufel или Lophius piscatorius...
:))))
оообаче, цак:
ииии:
La Baudroie, Гяурски:)
на немски: Seeteufel или Lophius piscatorius...
:))))
оообаче, цак:
ииии:
Не исках да се обаждам, гледах само, как управяш текста си, Гетс, и се радвах.
Щото си такъв мързел винаги, а и не ти пука за читателите ти, ти пишеш за себе си, нали, не за нас.
Виждам, че за днес преставаш, но има още за изглаждане, нали.
За това се обаждам - бачкай Гетсби, малко остана!
Този е много важен текст за мен, без него не бих имала нито Летиция, нито Гетсби сега.
Не питай, няма да те разсейвам, занимавай се с текста до утре, само като е готов, само тогава можем да си приказваме, "ти разбираш ме"?
При Теб е нужна Жестокост, казва Летиция, иначе не функционираш.
Наистина?
И рецептата има време, Омбре:)
Щото си такъв мързел винаги, а и не ти пука за читателите ти, ти пишеш за себе си, нали, не за нас.
Виждам, че за днес преставаш, но има още за изглаждане, нали.
За това се обаждам - бачкай Гетсби, малко остана!
Този е много важен текст за мен, без него не бих имала нито Летиция, нито Гетсби сега.
Не питай, няма да те разсейвам, занимавай се с текста до утре, само като е готов, само тогава можем да си приказваме, "ти разбираш ме"?
При Теб е нужна Жестокост, казва Летиция, иначе не функционираш.
Наистина?
И рецептата има време, Омбре:)
Рецепти!
За болни Рибоци, тва поне го мога.
сори, шери.
голям съм идиот.
знам!
обичамта ама въпреки това.
вярваш ли ми?
За болни Рибоци, тва поне го мога.
сори, шери.
голям съм идиот.
знам!
обичамта ама въпреки това.
вярваш ли ми?
Thunfisch, например.
и си правите Pfeffer-Thunfisch-Филета:
или може да се яде и суров ако е в Суши-качество и пресен.
ясно че и Суши се прави от него, нали:)
може да си направите и Татар, както се прави от кайма, или даже Кюфтета...много неща стават с него:)
или Zander.
или Dorade.
или Kabeljau, Dorsch.
или Steinbutt със специални поздрави от Günter Grass:)
или Scholle и Seezunge, Шницелите на Рибоците, има ги във всяка Менза, панирани:)
абе, още много има, нали знаеш.
Saibling например.
и повечето можеш да ги правиш и в Корито от Сол, или в Корито от Солен-Хляб, тесто.
избирай си Гяурич, като си избереш Рибока, ти пускам рецептата.
но, както те познавам, ще си избереш Дзвера, нали:)))
че е много ужаснически:)
_________________
ps: забравих Makrele, любима на Деннис беше:)
беше му любима, защото е много тлъста риба.
затва я взимам нея за скарата винаги, а той си умира по скари разни.
но и във фурната е страхотна, защото има много яко месо.
издържа силни подправки и тонове чесън, пълня им тумбачетата с билки до спукване:)
не са такива нежни на вкус като други рибоци, много издържат.
_____________
ппп: а Lachs?:)))
най-ядената риба тука?
и омлет има с нея.
абе, милиони неща са измисляли с нея, сигурно има и Торта от Рибока:)
а Опушен Лакс има на всеки студен бюфет, нали:))))
и си правите Pfeffer-Thunfisch-Филета:
или може да се яде и суров ако е в Суши-качество и пресен.
ясно че и Суши се прави от него, нали:)
може да си направите и Татар, както се прави от кайма, или даже Кюфтета...много неща стават с него:)
или Zander.
или Dorade.
или Kabeljau, Dorsch.
или Steinbutt със специални поздрави от Günter Grass:)
или Scholle и Seezunge, Шницелите на Рибоците, има ги във всяка Менза, панирани:)
абе, още много има, нали знаеш.
Saibling например.
и повечето можеш да ги правиш и в Корито от Сол, или в Корито от Солен-Хляб, тесто.
избирай си Гяурич, като си избереш Рибока, ти пускам рецептата.
но, както те познавам, ще си избереш Дзвера, нали:)))
че е много ужаснически:)
_________________
ps: забравих Makrele, любима на Деннис беше:)
беше му любима, защото е много тлъста риба.
затва я взимам нея за скарата винаги, а той си умира по скари разни.
но и във фурната е страхотна, защото има много яко месо.
издържа силни подправки и тонове чесън, пълня им тумбачетата с билки до спукване:)
не са такива нежни на вкус като други рибоци, много издържат.
_____________
ппп: а Lachs?:)))
най-ядената риба тука?
и омлет има с нея.
абе, милиони неща са измисляли с нея, сигурно има и Торта от Рибока:)
а Опушен Лакс има на всеки студен бюфет, нали:))))
Познаваш ме, какво да правя сега. Искам си Дзвера, той ще направи фурори в България:)
Разбира се че ще го занеса цял, барабар с грозната му глава, няма да им дам да му я отрежат.
И да, с корито от сол да е рецептата, става ли? И това ще ги впечатли много, мисля че този начин на приготвяне не е познат там.
А виж какви ги вършат твоите хора, Команданте, или си го видял вече?
http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/brasiliens-kayapo-ureinwohner-die-hueter-des-amazonas-a-940007.html
+++++++++++++++++++++++++++
P.S: Следващото ми писане ще е от татковината, Гетс, нали знаеш. Но за рецептата имаш време, няма да готвиме първия ден още.
Ще се сбогувам с Летиция и теб, разбира се, да ви гушна както му е реда. Но и тук ви пожелавам хубави празници и много обич и любов, там сте майстори обаче, и двамата:)
Цунки и Гушки, Летиция, обичам те!
Разбира се че ще го занеса цял, барабар с грозната му глава, няма да им дам да му я отрежат.
И да, с корито от сол да е рецептата, става ли? И това ще ги впечатли много, мисля че този начин на приготвяне не е познат там.
А виж какви ги вършат твоите хора, Команданте, или си го видял вече?
http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/brasiliens-kayapo-ureinwohner-die-hueter-des-amazonas-a-940007.html
+++++++++++++++++++++++++++
P.S: Следващото ми писане ще е от татковината, Гетс, нали знаеш. Но за рецептата имаш време, няма да готвиме първия ден още.
Ще се сбогувам с Летиция и теб, разбира се, да ви гушна както му е реда. Но и тук ви пожелавам хубави празници и много обич и любов, там сте майстори обаче, и двамата:)
Цунки и Гушки, Летиция, обичам те!
значи, както казахме.
цак!
после е много лесно Гяурски, тва е най-лесната рецепта във всъщнот, голяма си хитруша.
обличаш един Морски Дяволчо от 1,5 кг. ("опашката" му) в 2 килограмово Палто от Морска Сол и Thymian с кожата и гръбнака, така както е на снимката горе, и го печеш 45 минути при 250 градуса във фурната.
внимавайте с градусите и времето, при различни печки е различно.
тези параметри зависят и от големината на Дзвера, разбира се, нали знаете.
това са само ориетировачни показатели.
абе, като размислих, набутайте го при 180 градуса за по-дълго време.
по-безопасно е, да не вземето да го скапете, жалко би било, че не ви знам кви готвачки сте:)
и, готово:)))
тази рецепта ми я даде една Marktfrau в Palma, сладуранке.
към него пасват един милион сосчета и други неща, които пасват и към рачета, например.
измисляте си на вкус какво ви харесва.
пасват така, защото стегнатото му бяло месо напомня много на това на Krustentieren.
заради което са го наричали навремето в Южна Франция: "Hummer-а на Бедните".
затва Морският Дявол може да се приготвя по различни начини, които са типични и за раците.
а сосове, които се сервират за раците, пасват и към него, разбираш ли?
едно готино нещо е например Seeteufel с Hummersauce, парфюмиран с Estragon, и с вълшебният Basmati-Орис сервиран.
гот също, Морски Дявол с Ragout от Миди или с Чушки и Zucchini (Tиквички).
Дяволчо издържа чудесно и по-яки подправки: например Currysauce с ябълки и Safran.
или още по-ексзотично; в Tempura-тесто с Bananen-Ananas-Chutney:)
единственото за бачкане е Коритото от Сол, Гяурич.
там е майсторлъка, не знаеш какви добри готвачи съм виждал да скапват Палтото на Риба.
солта не се лепи правилно, рине се, егаси начи.
на тези снимки долу не е риба а Свинско Филе, но ги избрах тях, защото при тях се вижда най-добре как трябва да бъде, не е важно какво има вътре, нали - при риба има много снимки, но не показват добре ефекта.
първата е при половината завиване, на втората, както е за сервиране.
а така изглежда един готово увит Wolfsbarsch:
солта трябва да е груба, колкото по-едри зърната, толкова по-добре.
смесва се с финна (нормална) сол в съотношение 9:1.
солта е важна, но има от 0,99 до над 10 Евро за килото.
разбира се, че в нашият случай не е нужно да си хвърляш мангизите за изтънчената "Gros Sel de Guérande".
евтината италянска "Sale marino grosso", например, става също.
нали казахме, за нормален (така са повечето като ги копуваш без глава) Морски Дявол от 1,5 кг., без главата, са ти нужни 2 кг. сол.
разбъркваш солта с брашно и белтък добре.
за 500 гр. Риба: един Белтък.
50 гр. брашно.
50 гр. Speisestärke.
при вас х 3, нали, ако ти е ампотирания Рибок 1,5 кг. тежък.
иначе трябва да си смятате сами, без Батко ви:)
и малко настъргана лимонена кора му е нужна на "тестото" от сол, дава много пресен дъх.
"завиваш" с "тестото" рибата.
готово.
и не се плашете, солта не го прави солен.
мерише само интензивно на МОРЕЕЕ!
чаткате ли.
а ако сте хитри, като е сервиран в чинията вече, го поръсвате с няколко капки оливено олио.
но ароматично, скъпо!
студено изстискано, и то, не в татковината, а в Гърция или Италия.
при нужда става и с много скъпо испанско олийце.
но с тва, са границите на кулинарната ни толеранщина изчерпани, вие разбирате ме?
бон апети, мадмоазелки!
иначе, не го!!!
не го скапвайте, молим ви са, ако имате само някакъв "Зехтин".
чувате ли!
ето как се прави.
тва тук е Loup de mer (Wolfsbarsch), но няма никво значение.
начина на приготвяне е същия.
и виж как се сервира.
в сервирането е ефекта:)
то е важното:)))
приготвянето го може всяко дете.
не забравяйте и една огромна кофа с обилно салата, ей!
_______________________
пп: а ето ти и Риба в Пица-Тесто:)
цак!
после е много лесно Гяурски, тва е най-лесната рецепта във всъщнот, голяма си хитруша.
обличаш един Морски Дяволчо от 1,5 кг. ("опашката" му) в 2 килограмово Палто от Морска Сол и Thymian с кожата и гръбнака, така както е на снимката горе, и го печеш 45 минути при 250 градуса във фурната.
внимавайте с градусите и времето, при различни печки е различно.
тези параметри зависят и от големината на Дзвера, разбира се, нали знаете.
това са само ориетировачни показатели.
абе, като размислих, набутайте го при 180 градуса за по-дълго време.
по-безопасно е, да не вземето да го скапете, жалко би било, че не ви знам кви готвачки сте:)
и, готово:)))
тази рецепта ми я даде една Marktfrau в Palma, сладуранке.
към него пасват един милион сосчета и други неща, които пасват и към рачета, например.
измисляте си на вкус какво ви харесва.
пасват така, защото стегнатото му бяло месо напомня много на това на Krustentieren.
заради което са го наричали навремето в Южна Франция: "Hummer-а на Бедните".
затва Морският Дявол може да се приготвя по различни начини, които са типични и за раците.
а сосове, които се сервират за раците, пасват и към него, разбираш ли?
едно готино нещо е например Seeteufel с Hummersauce, парфюмиран с Estragon, и с вълшебният Basmati-Орис сервиран.
гот също, Морски Дявол с Ragout от Миди или с Чушки и Zucchini (Tиквички).
Дяволчо издържа чудесно и по-яки подправки: например Currysauce с ябълки и Safran.
или още по-ексзотично; в Tempura-тесто с Bananen-Ananas-Chutney:)
единственото за бачкане е Коритото от Сол, Гяурич.
там е майсторлъка, не знаеш какви добри готвачи съм виждал да скапват Палтото на Риба.
солта не се лепи правилно, рине се, егаси начи.
на тези снимки долу не е риба а Свинско Филе, но ги избрах тях, защото при тях се вижда най-добре как трябва да бъде, не е важно какво има вътре, нали - при риба има много снимки, но не показват добре ефекта.
първата е при половината завиване, на втората, както е за сервиране.
а така изглежда един готово увит Wolfsbarsch:
солта трябва да е груба, колкото по-едри зърната, толкова по-добре.
смесва се с финна (нормална) сол в съотношение 9:1.
солта е важна, но има от 0,99 до над 10 Евро за килото.
разбира се, че в нашият случай не е нужно да си хвърляш мангизите за изтънчената "Gros Sel de Guérande".
евтината италянска "Sale marino grosso", например, става също.
нали казахме, за нормален (така са повечето като ги копуваш без глава) Морски Дявол от 1,5 кг., без главата, са ти нужни 2 кг. сол.
разбъркваш солта с брашно и белтък добре.
за 500 гр. Риба: един Белтък.
50 гр. брашно.
50 гр. Speisestärke.
при вас х 3, нали, ако ти е ампотирания Рибок 1,5 кг. тежък.
иначе трябва да си смятате сами, без Батко ви:)
и малко настъргана лимонена кора му е нужна на "тестото" от сол, дава много пресен дъх.
"завиваш" с "тестото" рибата.
готово.
и не се плашете, солта не го прави солен.
мерише само интензивно на МОРЕЕЕ!
чаткате ли.
а ако сте хитри, като е сервиран в чинията вече, го поръсвате с няколко капки оливено олио.
но ароматично, скъпо!
студено изстискано, и то, не в татковината, а в Гърция или Италия.
при нужда става и с много скъпо испанско олийце.
но с тва, са границите на кулинарната ни толеранщина изчерпани, вие разбирате ме?
бон апети, мадмоазелки!
иначе, не го!!!
не го скапвайте, молим ви са, ако имате само някакъв "Зехтин".
чувате ли!
ето как се прави.
тва тук е Loup de mer (Wolfsbarsch), но няма никво значение.
начина на приготвяне е същия.
и виж как се сервира.
в сервирането е ефекта:)
то е важното:)))
приготвянето го може всяко дете.
не забравяйте и една огромна кофа с обилно салата, ей!
_______________________
пп: а ето ти и Риба в Пица-Тесто:)
идвай си бързо, чуваш ли!
най-любимото ти дето го има.
да си го слушаш и там.
да ти домъчнее и на теб за нас.
пък.
не знаеш как те обичаме и двамата, сладур.
гепи ни сърцата в началото още.
от първата секунда.
ного готина пичка си.
фамозна!
обичаме те "доживотно", няма лабаво при нас!
не е само секс:)
да си го знаеш, де*.
______
не се сърдиш, нали.
Летиция ме накара да лепна снимката.
да си я гледаме, докато те няма.
помниш ли:))
* не го слушай Деннис - Ревност е:)
сигурен съм, или е влюбен тайно в теб.
Пубито Парижанско!
Уличното, дрънка на Китарата по паважа, нали!
а в празнично време го пускат и на тротуарите!
не го слушай кви ги дрънка - ако не ги дрънка на Китарата си.
чуваш ли!
най-любимото ти дето го има.
да си го слушаш и там.
да ти домъчнее и на теб за нас.
пък.
не знаеш как те обичаме и двамата, сладур.
гепи ни сърцата в началото още.
от първата секунда.
ного готина пичка си.
фамозна!
обичаме те "доживотно", няма лабаво при нас!
не е само секс:)
да си го знаеш, де*.
______
не се сърдиш, нали.
Летиция ме накара да лепна снимката.
да си я гледаме, докато те няма.
помниш ли:))
* не го слушай Деннис - Ревност е:)
сигурен съм, или е влюбен тайно в теб.
Пубито Парижанско!
Уличното, дрънка на Китарата по паважа, нали!
а в празнично време го пускат и на тротуарите!
не го слушай кви ги дрънка - ако не ги дрънка на Китарата си.
чуваш ли!
Затова ги "дрънка" такива Деннис, а и ги пише черно на бяло, не само по френските, а и по немските форуми. И ми праща линковете, да не взема да ги пропусна.
Бе Гетс!
И мен ли искаш да разплачеш сега като Летиция?
Голям си Филу:)
Колко пъти искаш да ти казвам как те обичам?
Фишинг фор Комплиментс?
Разбира се че не се сърдя, горда съм даже, че ви харесвам и такава, и на тази смота снимка даже:) Изглеждам като някакво глуповато се хилещо селско девойче, видяло за пръв път морето.
Това ли ти го дига така Гетсби;)
Обаче, спомням си много добре колко щастлива бях там, Гетсби, никога няма да го забравя - нищо че ти ми се подиграваш оттогава, неповторими дни бяха.
За мен поне.
Мерси, Команданте Корниш-евски:)
Идвам си Компадре. И се радвам.
Утре си тръгвам, тук не е за мен. Не става просто, не ги разбирам, и те мен.
"Свърших си работата", повече не е нужно, не бях на ваканция тук, нали знаеш.
Какво ще готвиш за Нова Година? Искам да ти помагам, много се запалих. Мерси Гетс.
Рибока беше Фурор, наистина, Мария, това е готвачката, ти праща горещи цунки, казва, че само така ще приготвя рибата в бъдеще, независимо каква е:)
До скоро, Летиция.
А биен то!
Може даже и утре да си дойда, да видим само какви самолетчета има на летището.
Но тука става всичко! Ако дадеш достатъчно бакшиш, получаваш и тестикулите на Мохамед, така че, до утре, се надявам:)
Гушки и на двамата ви!
Нямам търпение просто, утре ми е много далече!
Колко пъти се спи до утре, Гетсби?
Ти нали всичко знаеш, кажи!
Идвам си!
Бе Гетс!
И мен ли искаш да разплачеш сега като Летиция?
Голям си Филу:)
Колко пъти искаш да ти казвам как те обичам?
Фишинг фор Комплиментс?
Разбира се че не се сърдя, горда съм даже, че ви харесвам и такава, и на тази смота снимка даже:) Изглеждам като някакво глуповато се хилещо селско девойче, видяло за пръв път морето.
Това ли ти го дига така Гетсби;)
Обаче, спомням си много добре колко щастлива бях там, Гетсби, никога няма да го забравя - нищо че ти ми се подиграваш оттогава, неповторими дни бяха.
За мен поне.
Мерси, Команданте Корниш-евски:)
Идвам си Компадре. И се радвам.
Утре си тръгвам, тук не е за мен. Не става просто, не ги разбирам, и те мен.
"Свърших си работата", повече не е нужно, не бях на ваканция тук, нали знаеш.
Какво ще готвиш за Нова Година? Искам да ти помагам, много се запалих. Мерси Гетс.
Рибока беше Фурор, наистина, Мария, това е готвачката, ти праща горещи цунки, казва, че само така ще приготвя рибата в бъдеще, независимо каква е:)
До скоро, Летиция.
А биен то!
Може даже и утре да си дойда, да видим само какви самолетчета има на летището.
Но тука става всичко! Ако дадеш достатъчно бакшиш, получаваш и тестикулите на Мохамед, така че, до утре, се надявам:)
Гушки и на двамата ви!
Нямам търпение просто, утре ми е много далече!
Колко пъти се спи до утре, Гетсби?
Ти нали всичко знаеш, кажи!
Идвам си!
|
|